Pragus

Vacatures

5 jaar later…..en nog vol ambitie

By / Geen categorie / Reageren uitgeschakeld

5 jaar

De tijd vliegt als je je vermaakt. Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat we Pragus gestart zijn. Begonnen vanuit mijn heel persoonlijke drijfveer om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de zorg. In de hoop dat mijn competenties en ervaringen in andere sectoren iets konden bijdragen.

En nu, waar staan we nu? Of beter: waar sta ik nu? Ik heb in de afgelopen vijf jaar een rol mogen spelen in een aantal grote programma’s van grote huizen. En ik hoop, en ga er ook van uit, dat mijn inbreng de resultaten van die programma’s net weer een beetje beter heeft gemaakt, de doelen net weer een beetje dichterbij, een beetje extra waarde toegevoegd.

Het kost me wat moeite, maar uiteindelijk durf ik wel te zeggen dat mijn competenties en ervaringen in andere sectoren wel een bijdrage hebben gehad: hoe om te gaan met complexe implementaties; hoe de organisatie aangehaakt te houden; hoe teams laten samenwerken, hoe het samenspel met leveranciers optimaal in te richten.

En aan andere zaken heb ik juist weer even moeten wennen. Met name de machtsverhoudingen tussen de verschillende belanghebbenden in de ziekenhuizen zijn heel specifiek en vergen de nodige aandacht.

Opvallend, en daardoor positief verrassend, was voor mij de betrokkenheid van medewerkers in de ziekenhuizen. Vrijwel zonder uitzondering. Er is een enorme gedrevenheid om de prestaties van een ziekenhuis te verbeteren. Ieder vanuit zijn eigen vak en functie, ieder met zijn eigen focus.

En dat brengt me bij mijn ambitie voor de komende jaren: de gedrevenheid en energie van al die medewerkers zo richten dat we de zorg vanuit het perspectief van de patiënt beter maken. Minder vanuit het zorg-technische perspectief en meer in balans met het welbevinden van de patiënt. Ik daag jullie uit om dit samen op te pakken.

Vanuit Pragus doe ik dat inmiddels niet meer alleen maar met 6 collega’s. Collega’s die allemaal dezelfde drijfveer delen.