Pragus

Archives

Edy Kikken

Ik ben een ervaren consultant die niet bang is om de vinger op de zere plek te leggen. Altijd met maar één doel: prestaties te verbeteren met pragmatische oplossingen. In mijn werk kijk ik altijd naar drijfveren van de professionals waar ik mee te maken heb en zoek vervolgens op een transparante wijze naar haalbare oplossingen. Ik heb ruime ervaring als programmamanager, coach, management consultant en manager in diverse sectoren. Innovatie en klantgerichtheid vormen de rode draad in mijn werk.

Als het creëren van draagvlak op directieniveau, committeren en enthousiasmeren van medewerkers en resultaatfocus belangrijk zijn, ben ik je man.

Favoriete quote: “The world needs dreamers and the world needs doers. But above all what the world needs most are dreamers that do.”
– Sarah Ban Breathnach

Talenten
Ik ben een pionier, goed in staat risico’s te wegen en noodzakelijke maatregelen te definiëren en te nemen. Dat vernieuwen, onderzoeken of experimenteren doe ik niet zomaar; dat doe ik vanuit een visie of concept.

De (kwaliteit van) zorg is een groot goed. Dat mogen we niet verkwanselen. Tegelijkertijd is stilstand achteruitgang in deze sector. Elke speler in de zorg heeft dan ook de morele plicht om zich te blijven vernieuwen. En die spelers die in staat zijn goed te reageren op wijzigingen van binnen of van buiten de sector zullen succesvol zijn en overleven. Of het systeemwijzigingen zijn, het mondiger worden van de patiënt, nieuwe behandelingen: alles is even relevant en vraagt om een antwoord. Vanuit een visie.

Opmerkelijkste opdracht
Ik ben verantwoordelijk geweest voor een opdracht voor een organisatie op het grensvlak van zorg en welzijn. We hebben prachtige concepten ontwikkeld. Maar het allerbelangrijkste was het feit dat bij het team van de opdrachtgever het inzicht ontstond dat bij elke vernieuwende stap die gezet werd de klant gevraagd moest worden naar zijn/haar mening/inzicht. Alleen dan weet je  of je op de goede weg zit; alleen dan weet je of je innovatie wel enig nut heeft.

Logo-Black-14px

 

Arco Schenkel

Oprecht en betrokken, politiek sensitief en mensgericht. Deze feedback krijg ik veelal terug van mijn omgeving, het zijn eigenschappen waar ik graag aan vasthoud. Daarnaast is mijn pragmatiek, doel- en resultaatgerichtheid kenmerkend voor mijn handelen.  

Favoriete lijfspreuk: Het geven van oprechte aandacht kan je niet aan een ander delegeren!

Talenten
Ik heb veel ervaring in rollen als: programmadirecteur/-manager, interim-directeur,  coach, management consultant en projectmanager. Dat heb ik gedaan voor voor ziekenhuizen maar ook andere organisaties in de gezondheidszorg,  financiële sector, industrie en (semi-) overheid.

Ik excelleer in omgevingen waarin het creëren van draagvlak op directieniveau (Raad van Bestuur), committeren en enthousiasmeren van medewerkers en resultaatfocus belangrijk zijn. Graag haal ik het beste in eenieder naar boven!

Mijn kracht ligt in het zoeken naar het evenwicht tussen de partijen. In de zorg betekent dit de balans tussen de patiënt en de zorgverlener. Zorgen dat de data die beide partijen bezitten met elkaar worden gedeeld zodat er sprake is van balans tussen de partijen en er een goede basis is voor gezamenlijke besluitvorming rond het welzijn van de patiënt.

In de organisaties waar ik mijn opdrachten doe zorg ik voor het evenwicht tussen de partijen die betrokken zijn bij de programma’s.

Opmerkelijkste opdracht
Programmadirecteur Nieuw EPD UMCG

Logo-Black-14px

Migchel Dirksen

Rust, structuur en resultaat-focus zijn voor mij de belangrijkste componenten om te excelleren. Met mijn humor, flexibiliteit en aandacht voor de relatie weet ik de gewenste resultaten met het team te realiseren.

Favoriete lijfspreuk: Vertrouwen geven en krijgen!

Talenten
Het uiteenzetten van de grote lijnen, focus op de lange termijn en altijd het positieve van de voordelen blijven zien, daar ben ik goed in. Deze kwaliteiten zet ik in voor het zorgecosysteem van de toekomst. Hoe het zorgecosysteem zich ontwikkelt  is nog onbekend, maar door mijn flexibiliteit en kennis neem ik organisaties mee op deze reis.

Als consultant, programma- en projectmanager heb ik ruime ervaring opgedaan in projecten op het snijvlak van Business en IT. Met aanpakken en resultaten die voor mijn klanten nieuw waren, waarin mijn aandacht voor de inhoud belangrijk is. De opgedane ervaring in de zorgsector maar ook daar buiten wil ik in de komende jaren blijven inzetten ten behoeve van de ontwikkeling van het zorgecosysteem. Op het vlak van vernieuwing en projectexecutie.

Het beste tot mijn recht kom ik in omgevingen waar ik rust en structuur kan brengen, waar keuzes onderbouwd en gemaakt moeten worden en resultaten tastbaar.

Opmerkelijkste opdracht
Het implementeren van een aantal Agile principes binnen een nieuwe afdeling. Ik vind het  leuk om de organisatie mee te nemen in het gedachtegoed en te focussen op punten waar het verbetering  kan brengen. Dit is niet een eenvoudige klus, maar voor mij is het geslaagd wanneer de eerste teams de vruchten plukken van de nieuwe werkwijze.

Logo-Black-14px

 

Joost van Oversteeg

Het leggen van verbindingen op alle niveau’s in zorgorganisaties maar ook ver daarbuiten, daar ligt mijn kracht. Vanuit de unieke combinatie van mijn zorginhoudelijke en zorgICT achtergrond, ken ik de belangen en kan ik bruggen slaan.

Ik ben een enthousiaste en gedreven gesprekspartner met een stevig fundament in de zorgsector. Na een aantal jaren als gediplomeerd verpleegkundige in een groot top klinisch ziekenhuis gewerkt te hebben, heb ik eind jaren ’90 de overstap gemaakt naar de Zorg-ICT.

Ik ben betrokken geweest bij de succesvolle introductie van een next generation ZIS/EPD in Nederland en het opstarten en verder uitbouwen van de bijbehorende sales en customer service organisatie.

Het proces van contracteren (waaronder het vormgeven van Service Level Agreements) en managen van complexe organisatiebrede ICT oplossingen is op mijn huid geschreven. Mijn sterke punten zoals out of the box denken, het bouwen en onderhouden van duurzame relaties, pragmatisme en het verbinden van personen en organisaties komen hier goed van pas.

In projecten acteer ik op de scheidslijn van de (klinische) operatie en IT waarbij mijn brede en actieve internationale netwerk een waardevol hulpmiddel is.

Kennisgebieden:

  • Aanbestedingstrajecten (RFI/RFP); contractering en Service Level Agreements (SLA);
  • Return on Investment analyse;
  • Procesontwerp en change management;
  • Programma- en project management van integrale ZIS/EPD implementaties;
  • Risico assesments en risico management.

Logo-Black-14px

 

Arnaud Hartog

Ik zou mijzelf omschrijven als een pragmatische professional met een passie voor de zorg. In 2005 ben ik in mijn loopbaan bij toeval terecht gekomen in de gezondheidszorg en sindsdien heeft het me niet meer los gelaten. Mijn jarenlange expertise kunnen inzetten in de zorg betekent voor mij het verschil kunnen maken in de kwaliteit van zorg(processen) en niet te vergeten het werkplezier van zorgprofessionals. Dat geeft mij energie en voldoening.
Mijn ervaring is dat mensen in de zorg vaak werken vanuit een bepaalde gedrevenheid en maatschappelijke betrokkenheid. 
Dus ik mag altijd samenwerken met gemotiveerde en veelal gepassioneerde professionals net als ik.

Favoriete quote: “Als je geconfronteerd wordt met een probleem, denk dan goed na. Als er een oplossing is, dan heeft het geen zin je zorgen te maken. Is er geen oplossing, dan heeft het geen zin je zorgen te maken.”
– Dalai Lama

Talenten
Skiën doe ik al sinds mijn vierde. Het geeft me een gevoel van vrijheid, ontspanning en avontuur.
Ook al is de weg omhoog elke keer dezelfde lift, de afdaling naar beneden is toch elke keer anders. Dit geldt ook voor de projecten die we bij Pragus doen; het einddoel is veelal hetzelfde, echter de weg om dat te bereiken is elke keer anders omdat de omstandigheden verschillen en telkens anders zijn. Maar met ervaring en techniek bereik je veilig en met een voldaan gevoel je einddoel.

Opmerkelijkste opdracht
Mijn opmerkelijkste opdracht bij Pragus was mijn eerste opdracht in dienst van Pragus. Ik was nog maar net terug van vakantie of ik werd gebeld of ik zo snel mogelijk aan de slag kon bij het St. Antonius ziekenhuis om daar te helpen met de voorbereiding van de Go Live van Epic. De Technical Dress Rehearsal moest nog gedaan worden en daar was niet zoveel tijd meer voor. In een week of 7 hebben we alle werkstations en printers over 3 locaties heen getest op gereedheid voor het werken met Epic. Een hels karwei maar wel met een mooi resultaat afgesloten want met go live waren er maar zeer weinig problemen met printers en de werkstations.

Logo-Black-14px

Thomas Hartgers

Doelgericht, pragmatisch, menselijk, focus, gevoel voor het politieke landschap, een echte regelneef met humor, kortom het profiel van een goede projectmanager.

Mijn visie op een project is dat een project alleen succesvol kan zijn wanneer deze zijn meerwaarde voor de organisatie heeft bereikt. Hierbij is budget, planning en scope erg belangrijk maar mag nooit een doel op zich worden.

Favoriete quote: “Life without love is like a tree without blossoms of fruit.”
– Khalil Gibran

Talenten
Op de motor samen met vrienden op avontuur is iets waar ik echt heel blij van wordt. Nieuwe landschappen ontdekken, het vinden van mooie wegen, achteraf samen nagenieten en een goed gesprek.

Naast de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen die een motorrijder standaard treft (beschermende kleding, motor controleren et cetera) komt bij het rijden in een groep een extra dimensie kijken: we zijn met elkaar onderweg met een bepaald doel. Gedurende de reis kan het doel veranderen, komen er nieuwe rijders bij of veranderen de regels (in de UK rijden ze echt links). Flexibiliteit om als groep met deze veranderende omstandigheden om te gaan, terwijl ondertussen het doel niet uit het oog verloren wordt. Daar gaat het om zowel tijdens mijn motortrips als ook voor verandertrajecten in zorgorganisaties.

Opmerkelijkste opdracht
Aanbesteding beeldenoplossing. Samen met de opdrachtgever, architecten en eindgebruikers was dit project een zoektocht naar de functionele wens, technische haalbare invulling en het financieel haalbare. Door in overleg te blijven, telkens weer de scope en projectdoelen op tafel te leggen was het mooi om te zien hoe we van discussie en gesprekken naar een aanbesteding op papier gingen en het vervolgens werkelijkheid werd.

Logo-Black-14px

Diane Breugelmans

Ik woon met mijn man en kinderen in het gezellige Brabant. Ik hou van de bourgondische gezelligheid, maar ik trek er ook graag op uit. Ik heb inmiddels veel van de wereld gezien. Mijn ontdekkingslust en nieuwsgierigheid kent geen grenzen. Door mijn enthousiasme, motivatie, organisatietalent en ‘kom maar op’ houding, weet ik achter de schermen van Pragus de ballen goed hoog te houden!

Favoriete quote: The measure of love is when you love without measure.”
– St. Francis de Sales

Talenten
Ik ben een mensenmens en een teamplayer, in sport en in werk. Ik hou ervan om met mijn team of met mijn collega’s iets goeds neer te zetten. Dit kan een spannende wedstrijd zijn, maar ook een nieuw gestructureerd proces. Daarnaast hou ik ook van een uitdaging. Een wedstrijd speel ik om te willen winnen en qua werk geeft mijn ‘spin in het web’-functie mij genoeg uitdaging om mijn skills in te kunnen zetten. Ik ben een structuurjunkie en ik vind het heerlijk om te kunnen (re)organiseren, structureren en vernieuwen. Mijn nieuwsgierigheid komt hierbij goed van pas. Door mijn Brabantse gemoedelijkheid ben ik oprecht, altijd in iedereen geïnteresseerd en probeer ik het team zo goed mogelijk te ondersteunen.

Kortom: er zijn voor mij genoeg ballen omhoog te houden!

Opmerkelijkste opdracht
Toen ik bij Pragus begon, in februari 2017, bestond mijn functie nog niet. Het werk was er natuurlijk wel, maar dit deden de partners nog zelf. Leuk, want ik kon mijn functie sturen en inrichten zoals hij nu is. Een uitdaging ook, want ik moest de partners ervan overtuigen en laten zien dat ze steeds meer aan mij over konden laten. Dat vonden ze in het begin best spannend, maar als ik kijk naar hoe mijn functie nu is en hoe deze is uitgegroeid, kan ik zeggen dat het goed gelukt is. Ik ben trots op hoe goed en gestructureerd alles achter de schermen bij Pragus loopt en ik vind het fijn om deel uit te mogen maken van dit leuke team!

Jij? Wij zoeken collega’s

Jij wil het verschil maken voor onze klant en de patiënt en hebt minimaal 3 jaar werkervaring in de zorgsector;

Je hebt kennis van onderwerpen als patiëntgerichtheid, value based healthcare, ketens en innovatie. Analytisch vermogen, creativiteit en andere adviesvaardigheden zijn dan ook essentieel;

Je bent in staat zelfstandig projecten te ontwikkelen en te leveren bij onze klanten en een relatie met onze klanten te ontwikkelen en te onderhouden.

Samen geven we richting aan de verdere ontwikkeling van Pragus binnen de kaders. Je bent zelfstarter,  ziet kansen, weet die te ontwikkelen en anderen te enthousiasmeren.

Klik hier voor: Vacature Pragus