Toch lekker als je als Rotterdammer in Gronings dialect een bekende uitspraak tegenkomt: Geen woorden maar daden. Deze woorden kenmerken wat mij betreft de afgelopen jaren waarin het UMCG het EPD van Epic heeft neergezet. Op 2 december 2017 ging het ziekenhuis over op het EPD van Epic. Afgelopen 16 november brachten wij de laatste modules live. Op 31 december draagt het programma haar taken over aan de afdeling IM Zorg. Daarmee is de laatste deliverable een feit. Een symbolische stap want de mensen van IM Zorg werkten tot op heden in het programma. Een kwalitatief topteam gaat door met het ontwikkelen van het EPD want daar moet je nooit meer mee stoppen.

Bloed zweet en tranen hebben wij met elkaar ingezet voor de mooiste resultaten. Telkens weer met de doelstelling om de patiënten en zorgverleners optimaal te ondersteunen. En dat daar nog veel in te winnen is ook dat is duidelijk. Je bent niet zomaar klaar met een EPD. Nee dat moet meegroeien met de organisatie misschien nog wel beter gezegd het moet de organisatie en patiënten meenemen naar het volgende niveau van zorginformatie. Daarvoor is iedereen hard nodig.

Dankbaar heb ik de afgelopen ruim anderhalf jaar deel uitgemaakt van dit programma. Ik heb gezien hoe hard er gewerkt is en hoeveel inzet er is getoond. Ook hebben wij veel gelachen want dat hoort bij hard werken. Zo moest ik een vergadering in een doktersjas uitzitten na het maken van wat opmerkingen. Maar we werden ook geraakt. Indrukwekkend was het bezoek aan de afdeling Hematologie. Thomas Janssens nam mij een ruim een halve dag onder zijn hoede. Telkens als je een afdeling bezoekt ervaar je weer met hoeveel inzet er wordt gewerkt door alle zorgverleners om patiënten beter te maken of heel goed voor hen te zorgen.

Als je zo terugkijkt moet je gewoon heel trots zijn als UMCG. Maar daar zit nog wel een opmerkelijk puntje. Groningers zijn niet zo snel trots. Een echt heel enthousiaste Groninger hoor je hooguit zeggen: ‘t kon minder’. Daarom doe ik het maar via deze blog. Wat ben ik trots op jullie voor de inzet, het geduld, het enthousiasme en natuurlijk het resultaat. Het UMCG heeft een goed EPD dat klaar is voor de toekomst. Bouw verder aan de volgende stappen om nog meer informatie uit te wisselen met anderen en patiënten. Bouw verder aan nog betere ondersteuning van de zorgverleners in het huis. UMCG weest trots op wat jullie hebben gepresteerd en op de mensen die het realiseren. Maar wees ook zuinig op deze kwaliteit. Ik zou zeggen: Kop d’r Veur. Ik hou jullie in de gaten!

Deel dit bericht:

Facebook
LinkedIn
Twitter
WhatsApp
MailtoFacebook